KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland, welke een provincie in Nederland is. Het vormt zowel een stad als een gemeente. Deze is gelegen aan maar liefst drie verschillende rivieren. Dit zijn de Sint-Jansbeek, De IJssel en de Nederrijn. Tevens is Arnhem aan beiden kanten van de Rijn Gelegen en is er veel groen in de stad.

Plattegrond Arnhem

Wanneer je de plattegrond van Arnhem bekijkt, zal je opvallen dat een groot deel wordt beslagen door groen. Bijna een derde van de Arnhemse plattegrond wordt in beslag genomen. Dit betekent dat de stad veel groen heeft. Arnhem staat dan ook in de top tien van de groenste Nederlandse steden. Dit komt onder andere doordat Arnhem gelegen is aan de zuidelijke rand van de Veluwe. De stad kent ongeveer vijftien parken. Een aantal voorbeelden zijn: Park Sonsbeek, Park Klarenbeek, Park Presikhaaf, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom.

Maps Arnhem

Wanneer je inzoomt, zal je zien dat Armhem Noordelijk gelegen is ten opzichte van de Nederrijn. Dit is de buurt de Markt, welke te midden van de buurten Weverstraat, Boulevardwijk, Spijkerkwartier en Janssingel. Hier vindt je diverse populaire winkelstraten en het Musispark. Naast dit park ligt het Stadstheater. Noordwestelijk gelegen van de buurt de Markt, ligt Museum Arnhem. Deze ligt vlak langs het spoor. Wanneer je vanaf dit punt het spoor richting het oosten volgt, zal je het station tegenkomen.

De kaart van Arnhem

Door de jaren heen zijn veel beken bewaard gebleven. Dit zijn onder andere de Klarenbeek, de St. Jansbeek, De Molenbeek en De Lichtenbeek. Ook is de stad voorzien van diverse plassen, welke ook voor recreatie wordt gebruikt. Wanneer je op de kaart verder naar het Noorden gaat, zie je dat Burgers’ Zoo is aangegeven te midden van een groen vlak.