KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Den Haag

De hoofdstad van de provincie Zuid-Holland is Den Haag. Deze stad wordt ook wel ’s-Gravenhage genoemd. Het is een grote stad waar je als toerist snel kunt verdwalen, maar door middel van een plattegrond ook gemakkelijk de weg weer kunt vinden. Zeker als toerist is het gemakkelijk om op deze manier alle hoogtepunten van Den Haag te bezoeken. Den Haag behoort tot de zogenoemde Randstad.

Plattegrond Den Haag

Den Haag is opgedeeld is acht stadsdelen. Dit zijn onder andere: Centrum, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Escamp, Loosduinen, Segbroek, Schevingen en Haagse Hout. Deze zijn vervolgens weer opgedeeld in verschillende wijken en buurten. Deze zijn op de kaart aangegeven. Een aantal voorbeelden zijn de Schilderswijk, Transvaalkwartier, Laakkwartier en de Stationsbuurt. Logischerwijs is in deze buurt ook centrale station (Den Haag Centraal) gelegen. Deze ligt op zijn buurt weer op een kleine 10 minuten van het centrum. Als je richting het noordwesten alsmaar rechtdoor loopt, kom je vanzelf in het centrum tegen. Onderweg kom je al een aantal belangrijke gebouwen tegen, zoals de Nationale Bibliotheek van Nederland. Een andere opvallende buurt is Chinatown. Deze vormt een belangrijke bezienswaardigheid in de stad. Deze buurt komt uit in een van de populairste winkelstraten.

Maps Den Haag

Den Haag is gedeeltelijk gebouwd op zandduinen. Wat de stad zo populair maakt, is dat het de enige Nederlandse grote stad is die gelegen is aan Zee. Dit is de Noordzee. De stad heeft een kustlijn van maar liefst elf kilometer, waar twee badplaatsjes aan gelegen zijn. Dit zijn Kijkduin en Scheveningen. Hierdoor is een bezoek aan Den Haag extra aantrekkelijk voor toeristen. Langs het zandstrand is een boulevard met diverse strandtentjes te vinden. Op de kaart is tevens te zien dat Scheveningen voorzien is van groenvoorziening. Dit zijn de parken Westbroekpark, Scheveningse Bosjes en het Huburtuspark. Te midden van deze parken is tevens een belangrijke bezienswaardigheid gevestigd: Madurodam. Dit is een Nederlandse miniatuurstad. Nederland is hier te zien in het klein, namelijk op een schaal van 1 op 25.

De kaart van Den Haag

Een belangrijk onderdeel op de kaart vormt het Binnenhof. Dit is een gebouwencomplex wat het centrum van de Nederlandse politiek vormt. Ook Den Haag heeft haar ontstaan aan dit hof te danken. Het gebouw is een mooie aangelegenheid en staat in de top 100 van alle Nederlandse monumenten. Het Binnenhof is meer noordelijk gelegen en is op de plattegrond te herkennen aan de grote Hofvijver die grens aan het gebouwencomplex. Niet ver hiervandaan is het Paleis Noordeinde en de Paleistuin aangemerkt met een groene plek. Deze twee hoogtepunten zijn op loopafstand van elkaar. Deze is gelegen vlakbij de buurt Zeeheldenkwartier.

Centrum van Den Haag

Het centrum is per voet, maar ook goed met de tram te bereiken. Het centrum is gelegen tussen de Schilderswijk en de Stationsbuurt. De Passage vormt het oudste winkelcentrum. De Grote Markstraat, de Vlamingstraat en de Spuistraat vormen het populairste winkelgebied. Hier vindt je dan ook vele bekende winkels, waar menig toerist en inwoner gaat winkelen.