KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Hengelo

Hengelo is zowel een plaats als een gemeente in de provincie Overijssel. Deze is gelegen in de landstreek Twente. De gemeente Hengelo omvat tevens Oele en Beckum. Deze vormen de kernen in het buitengebied. De gemeente ligt aan het randje van de Enschedese stuwwal, maar binnen het zogenoemde bekken van Hengelo. De plaats heeft – ten opzichte van de andere steden en plaatsen – een relatief lage ligging. Hierdoor stroomt het beek – en grondwater richting het westen (vanaf de stuwwallen) en bij Delden en Brone richting het noorden. Het dorp Hengelo is ontstaan rondom de plek waar drie beken – Elsbeek, Drienerbeek en Berflobeek – samenkomen.

Plattegrond Hengelo

Het centrum is gelegen nabij het station. Deze zijn gelegen rondom het plein de Markt. Rechts van het station ligt het Prins Bernhardplantsoen. Op de plattegrond zal je zien dat Hengelo enkele bezienswaardigheden heeft. Vlakbij de Markt ligt het Museum van Hengelo. Andere herkenningspunten zijn het stadhuis en de Sint-Lambertusbasiliek. Deze is noordelijk gelegen vanaf de Markt.

De kaart van Hengelo

Op de kaart is te zien dat de gemeente Hengelo is opgedeeld in negen verschillende wijken. Het buitengebied valt hier nog buiten. Een van deze wijken is de Binnenstad. Deze bestaat weer uit drie gebieden. Het centrum van de binnenstad bevat veel horeca en winkels. De wijk Hengelose Es ligt ten noorden van het centrum. De wijk Noord is gelegen in het Noordoosten van het centrum. Daarnaast zijn er nog wijken als Groot Driene, Berflo Es, Woolde en Slangenbeek.